Vize Dönemi Sınav Uygulaması Hk.

Değerli Akademisyenlerimiz,

Vize dönemi ilk gününde tespit edilen bazı sorunlar nedeniyle aşağıdaki bilgilendirmelerin yapılmasına gerek duyulmuştur.

Mergen sisteminde girilen sınavda, öğrencilerimiz ilgili soruyu yanıtlamaları sonrasında "Bir Sonraki Soruya Geç" butonuna tıklamak yerine sehven "Sınavı Gönder" butonuna tıkladıkları ve tüm soruları yanıtlamadan sınavlarını sonlandırdıkları görülmektedir. Bu durum öğrenci tarafında "Sistem sınavdan attı" şeklinde yansıtılmaktadır. Bu gibi sorunların yaşanmaması için öğrencilerimizin önceden bilgilendirilmesi ve gereken hatırlatmaların yapılması gerekmektedir. Bu bilgilendirme ve hatırlarmalara destek olması amacıyla, web sayfamızın öğrenci alt sayfasında yer alan "Sınava Katılım" videosunun izlenmesi de tavsiye edilebilir.

Ayrıca öğretim elemanlarının sınavları esnasında "Sınavı Yönet" seçeneği altından sınavlarını izlemeleri ve sınava girişleri gözlemesi, sürecin yönetilmesi açısından faydalı olacaktır.

Genel olarak yaşanabilecek olası arıza ve kesinti vakaları, web sayfamızın duyurular kısmında anlık yayınlanmaktadır. Bu gibi arızalar kullanıcı bazlı olmamakla birlikte, tüm öğretim elemanlarını ve öğrencileri aynı anda etkilemektedir.

Dolayısıyla gelen şikayetlerin bizlere ulaştırılması öncesinde bireysel veya “siz de dahil olacak şekilde” geneli etkilediğinin tespiti oldukça önemlidir.

• 24 Kasım, 2020