Uzaktan Eğitimde Gerçekleştirilecek Canlı Dersler İle İlgili Bilgilendirme

Fakülte/Enstitü ve MYO'larımıza gerçekleştirdiğimiz oturumlarda uzaktan eğitim döneminde yapılacak olan canlı dersler ve bu derslerin kaydedilmesi ile ilgili 4 farklı alternatiften bahsedilmişti.

Google Şirketinin yapmış olduğu bilgilendirme kaynaklı, canlı ders seçeneklerinden biri olan Google Meeting çözümü ile ilgili aşağıdaki bilgilendimenin yapılması gerekli görülmüştür.

Buna göre Google, üniversitelere sunmuş olduğu lisans modelinde yer alan Google Meeting uygulamasının "Toplantı Kaydetme" kabiliyetini, 30 Eylül itibariyle lisans kapsamından çıkaracağı, Google Meeting üzerinden her zaman olduğu gibi ders yapılabileceği ancak yapılan bu oturumların kaydedilemeyeceğini belirtmiştir.

Bu nedenle canlı derslerle ilgili olarak diğer 3 alternatif üzerinden canlı dersler işlenerek kaydedilebilir veya Google Meeting üzerinde işlenen ders OBS Ekran Kaydetme uygulaması ile kolaylıkla kaydedilebilir.

Detay için uzem@alanya.edu.tr adresine mail atabilir, telefon üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize,

Uzaktan Eğitim ve Araştırma Merkezi