Uzaktan Eğitim Yolu ile Alınan Derslerin Taşıması Gereken Nitelikler Hakkında

Değerli Öğrenciler,

2021 - 2022 Güz Dönemi itibariyle, Mergen sistemi üzerinden uzaktan eğitim yolu ile yürütülen derslerin aşağıdaki nitelikleri taşıması gerekmektedir.

• Her ders haftası için en az 1 modülün oluşturulması gerekmektedir.
  • Her ders haftasına özel en az 1 yazılı içerik olması gerekmektedir. Bu içerik sizler için hazırlanmış sunum veya yazılı materyal olabilir.
  • Her ders saati için en az 30 dakikalık dijital içerik olması gerekmektedir. Örneğin haftalık 4 saatlik bir ders için en az 30 dakikalık 4 içerik olması gerekmektedir. Eklenebilecek dijital içerikler aşağıdakilerden en az biri olabilir. Bunlardan hangisinin olacağına ilgili dersin öğretim elemanı karar verir. Bunlar;
    • Canlı ders gerçekleştirilip bu derse ait video kaydı olabilir.
    • Daha önceden hazırlanmış video içeriği olabilir.
    • Daha önceden hazırlanmış ses kaydı içeriği olabilir.
    • Öğretim elemanının verdiği ders için uygun ve yeterli gördüğü dış içerik olabilir.

Her ders haftası için, aşağıda bahsedilmiş faaliyet türlerinden en az birinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bunlardan hangisinin olacağına ilgili dersin öğretim elemanı karar verir. Bunlar;

• Tartışma faaliyeti olabilir.
  • Kısa sınav olabilir.
  • Ödev olabilir.

Canlı Derslerle ile ilgili olarak;

• Dersin öğretim elemanı, canlı dersi Mergen'de yürütebilir ancak gerekli gördüğü durumlarda farklı alternatifleri de değerlendirebilir. Alternatif olarak Microsoft Teams, Google Meeting veya Zoom seçenekleri tercih edilebilir.
  • Canlı dersler, aksi belirtilmedikçe ders programındaki ders saatinde ve yine aksi belirtilmedikçe Mergen üzerinden yürütülür.
  • Canlı dersin saati değiştirilecekse veya Mergen dışı bir platform üzerinden yürütülecekse öğretim elemanı bunu Mergen üzerinden duyuru olarak bildirmekle yükümlüdür.
  • Canlı derslere ait kayıtlara, Mergen'de ilgili modül üzerinden erişilebilecektir. Çeşitli nedenlerle katılım sağlanamayan veya katılım sağlansa dahi tekrar izlenmek istenen canlı dersler bu şekilde takip edilebilecektir.

Verilen derslerin bu nitelikleri taşımaması durumunda öğretim elemanlarınız, danışmanlarınız, bölüm başkanlarınız veya bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Farklı durumlar için uzem@alanya.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Mergen Sisteminde yer alan içeriklerin telif hakları, dersi veren öğretim elemanlarına ve ilgili eser sahiplerine aittir. Bu telif hakları kanun ile koruma altındadır. Dolayısıyla kopyalanması, yayınlanması ve dağıtılması suçtur. Ders içeriklerini bu bilinç ile takip etmeniz önem taşımaktadır.

• 01 Eylül, 2021