Uzaktan Eğitim Sürecinde Canlı Ders Uygulaması Yapılması Hk.

Değerli Akademisyenlerimiz;

Derslerimizin asenkron yürütülebilmesinin yanı sıra, senkron olarak yürütebilmemiz için gereken altyapı çalışması tamamlanmıştır.

Bu çalışma neticesinde;

• Dileyen öğretim elemanlarımız, derslerini canlı olarak gerçekleştirebileceklerdir.
  • Öğrencilerimiz mobil cihazlar üzerinden canlı derslere derslerine katılım sağlayabileceklerdir.
  • Öğretim elemanı ve öğrenci kılavuzları güncellenmiştir. Ekten ve web sayfamız üzerinden kılavuzlara erişilebilir.
  • Mergen altyapısı, oturumlarda 150 öğrenciye kadar destek verebilmektedir. Ancak öğrenci sayısındaki artış, performansa etki edebilir.
  • Senkron ders düzenlenebilmesi için web kamerası ve mikrofonunuz olması yeterlidir.
  • Yapılan canlı oturumlar kaydedilebilir. Bu şekilde derse katılamayan öğrenciler daha sonra kaydı izleyerek dersi takip edebilirler.
  • Kaydedilen videolar sistemde 2 ay süresince saklanacaktır.
  • Canlı oturum esnasında öğrenci veya öğretim elemanının internet bağlantısında sorun olduğunda, mergen’e tekrardan login olup canlı derslerine kaldıkları yerden devam edebilirler. Yeni ders oturumu oluşturulmasına gerek yoktur.
  • Canlı derslerde öğretim elemanları için masaüstünü paylaşma özelliği henüz yoktur. Dersler, dosya formatındaki materyaller üzerinden işlenebilecektir.
  • Canlı ders sonunda, kılavuzda bahsedildiği şekilde mutlaka dersin sonlandırılması gerekmektedir.

Bunun dışında, canlı ders planlaması yaparken, öğrencilerin internet erişim imkanlarının göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Soru ve merak edilen noktalar için biriminizin UZEM kontakları ile iletişime geçebilir veya bu mail adresi üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Not: Hafta içerisinde bilgilendirmeler ve düzenlemeler devam edecektir.

ALKÜ Uzaktan Eğitim Merkezi

• 27 Nisan, 2020