Öğrenme Yönetim Sistemi Olarak Mergen Yerine Bilge'nin Kullanılması Hk.

Covid-19 salgın sürecinin başlangıcı olan 16 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar uzaktan eğitim ile ilgili faaliyetlerimiz Mergen üzerinden yürütülmüştür.

Uygulama  ve  Araştırma  Merkezimiz  tarafından  yapılan  çalışma  neticesinde,  üniversitemize ait   yeni  öğrenme  yönetim  sistemi  olan  ''Bilge''   hazırlanmış  ve  https://lms.alanya.edu.tr   üzerinden hizmet vermeye başlamıştır.

Bilge,  sadece  uzaktan  yürütülen  dersler  için  değil,  günümüz  teknolojileri  ile  desteklenerek yürütülmek istenen  tüm dersler için sunulmuştur. Dolayısıyla, yürütülecek eğitimin zenginleştirilmesi amacıyla,  eğitimin  dijital  platformu  olarak  gelişimini  devam  ettirecektir.  Bu  nedenle  uzaktan  veya yüzyüze farketmeksizin tüm dersler tanımlanmıştır.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı itibariyle hizmete sunulan Bilge ile ilgili olarak;

• Sisteme, https://lms.alanya.edu.tr adresinden erişilebilmektedir.
  • Kullanım kolaylığı ve kullanıcı tecrübesi nedeniyle Mergen ile benzer arayüzde hazırlanmıştır.
  • Giriş için TCKN bilgisi veya E-Devlet hesabı gerektirmemektedir. Kurumsal üniversite hesabı kullanılması yeterlidir.
  • Derslerde kullanılacak video ve dosya boyutu ile ilgili herhangi bir sınırlama yoktur.
  • Yapılan geliştirme ile lisanslı Zoom uygulamasına, Bilge içerisinden erişilebilmektedir. Anlık ders veya planlı ders seçenekleri kullanılarak canlı oturumlar yürütülebileceği gibi, günlük faaliyetlerde gereken uzaktan toplantı ihtiyacı için de kullanılabilecektir.
  • Yapılacak canlı oturumlara ait videoların derslere otomatik olarak eklenmesini sağlayan geliştirme yapılmıştır. Dolayısıyla videonun derse eklenmesi için Google Drive'a video ekleme ve link oluşturma benzeri işlemlerin yapılmasına gerek kalmamıştır.
  • Verilen dersler ile ilgili ödev faaliyetleri Bilge üzerinden yürütülebilecektir. Ayrıca, gereken durumlarda ödevler ile ilgili intihal ölçümü için Bilge içerisindeki Turnitin hizmetinden faydalanılabilir.
  • Mergen üzerinde daha önce yürütülen dersler, soru bankaları ve sınavlar, talep doğrultusunda Bilge ortamına taşınabilir.
  • Geliştirilen "Sınav Sihirbazı" ile, metin dosyası biçiminde hazırlanmış bir sınav, otomatik olarak Bilge sınavına dönüştürülebilecektir.
  • Özelleştirilmiş yardım menüsü ile merak edilen konulara hızlıca erişilebilecektir.
  • Derslerde yoklama alınması, kısa sınav ve ödev notlarının öğrenci bilgi sistemine topluca taşınması, ders videosu izlenme tespiti ile ilgili geliştirmeler devam etmektedir. Ayrıca video içeriklerinin oluşturulmasında stüdyo kullanımı ile ilgili altyapı çalışmaları yürütülmektedir.

Bilge'nin  kullanımı  ile  ilgili  eğitimler,  akademik  birimlerden  gelecek  talepler  doğrultusunda planlanacaktır.

Kullanım  deneyiminiz  ile  ilgili  öneri,  talep  ve  şikayetleriniz  için  uzem@alanya.edu.tr  adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve duyurular için https://alkuzem.alanya.edu.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bilgilerinize

Uzaktan Eğitim ve Araştırma Merkezi