Mergen Platformunda Sınav Uygulaması Hk.

Değerli Akademisyenlerimiz;

Final uygulamasını kısa sınav olarak yapmayacak veya ders öğrencilerine daha önce en az bir kez kısa sınav uygulamış öğretim elemanlarımızın bu bilgilendirmeyi dikkate almasına gerek yoktur.

Daha önceki bilgilendirmelerde de belirttiğimiz şekilde, öğrencilerimize final uygulamasını uzaktan sınav yolu ile yapacak öğretim elemanlarımıza, aşağıdaki hususlarda hatırlatma yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Buna göre;

• Öğrencilere uzaktan sınav deneyimi ile tanıştırmak için, final sınavından önce kısa sınav olarak en az bir sınav yapılması oldukça önemlidir. Bu sınav, deneme amaçlı olduğu için birkaç kolay sorudan oluşabilir, notlandırılması gerekmez. Amacı, öğrencinin sınav saatinde sisteme girmesi, soruları cevaplandırması ve sınavın tamamlanmasını öğrenmesidir.
  • Sınav öğesi eklendiğinde, kılavuzdan faydalanılarak sınavın yönergeleri kısmına aşağıdaki metin eklenmelidir.
    • Attention: Once you have submitted an answer, you will not be able to change it later. You will not be able to view the previous question.
    • “Uyarı: Bir cevap gönderdikten sonra, daha sonra değiştiremezsiniz. Önceki soruyu göremezsiniz.”

Sınavın planlaması yapılırken, sınavın tarih ve saati öğrenciye mümkün olduğunca erken bildirilmelidir. Bunun sonucunda öğrenci internet bağlantısı ile ilgili ihtiyaçlarını planlayabilecektir.

Sınavlarla ilgili kılavuzumuz yayındadır. Web sitemizden ve aşağıdaki link üzerinden erişilebilir. Merak ettiğiniz sorulara ait cevapların tümü ve yukarıdaki açıklamaların detayları kılavuzda yer almaktadır.

Soru ve merak edilen noktalar için biriminizin UZEM kontakları ile iletişime geçebilir veya bu mail adresi üzerinden bilgi alabilirsiniz.

• 23 Mayıs, 2020