Canlı Derslerin Yürütülmesinde MS Teams Alternatifinin Değerlendirilmesi Hk.

Değerli Akademisyenlerimiz,

Yaptığımız oturumlarda canlı dersin yürütülebilmesi için 4 farklı alternatiften bahsetmiştik. Bu alternatifler arasından Microsoft Teams platformunun kullanılmak istenmesi durumunda aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bu hususlar;

Microsoft Teams uygulaması üzerinden canlı ders yapılabilmesi için öğrenciler için ders oluşturmak ve öğrencileri derse davet etmek gerekmektedir (Google Classroom ile benzerdir). Öğrencilerin ilgili derse davetiye linki veya ders kodu ile kolayca davet edilebilmesi için Bilgi İşlem Daire Başkanlığından "@ogr.alanya.edu.tr" uzantılı mail hesabı oluşturulması geremektedir.

Ayrıca MS Teams üzerinde yapılan canlı ders kayıtlarının, maksimum 20 gün süreyle saklanacağı gözönünde bulundurulduğunda, her oturum sonunda canlı derslerin uygun yere yedeklenmesi, saklanması sonrasında oturumda detayı aktarılan yöntem ile Mergen'e eklenmesi faydalı olacaktır.

MS Teams platformunun kullanılması ile ilgili eğitim videolarını sayfamızda bulabilirsiniz.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

Uzaktan Eğitim ve Araştırma Merkezi