Bilge ÖYS Sürüm Güncelleme Çalışması Hk.

Değerli Akademisyenlerimiz ve Öğrencilerimiz;

Bilge Öğrenme Yönetim Sistemi'nin daha iyi hizmet verebilmesi için Bilge ÖYS sisteminde gerekli altyapı ve uygulama sürüm yükseltme çalışmaları tamamlanarak Bilge sisteminin güncellenmiş sitesi yayınlanmıştır.

Yapılan çalışmayla aşağıdaki güncellemeler yapılmıştır;

• Ödev eklerken ödevin tarih ve saatini girilen kutuda seçilen saat bilgisinin ödev zaman değerine güncellememe sorunu çözülmüştür.
  • Güncellenen Zoom toplantı uygulaması ile uygulamaya erişimin ders gezinme menüsünde yer alan Toplantı sekmesi üzerinden erişimi sağlanmıştır. Dolayısıyla araçlar modülünün kullanımına gerek kalmayacaktır.
  • Geçmiş dönemlere ait uzaktan verilen derslerin yedekleri alınarak talep üzerine yeni sisteme aktarılacaktır.
  • ÖYS uygulama sunucularının performansını artırmak için yeni altyapı sunucusu kurulmuştur.
  • Site önyüzünde yer alan çeviri hataları giderilmiştir.
  • Güncel siteye erişim aynı şekilde https://bilge.alanya.edu.tr adresi üzerinden kurumsal hesap ile sağlanacaktır.

Ayrıca yapılan ÖBS-ÖYS veri aktarımıyla ÖBS sisteminde 28 Ağustos 2023 tarihine kadar yapılan işlemler Öğrenme Yönetim Sistemi'ne aktarılmıştır.

Kayıt işlemleri devam ettiği müddetçe veri güncellemeleri yapılacak olup ders kayıtları Öğrenme Yönetim Sistemine periyodik olarak tanımlanacaktır.

• 28 Ağustos, 2023