2020-2021 Güz Dönemi Mergen Güncelleme Çalışması Hk.

2020-2021 Güz Dönemi Mergen Güncelleme Çalışması Hk.

Değerli Akademisyenlerimiz,

Yapılan çalışma neticesinde 2020-2021 Güz Dönemi için OBS (Proliz) üzerinde yapılmış olan ders, dersi veren öğretim elemanı ve öğrenci tanımlamaları, Öğrenme Yönetim Sistemimiz olan “Mergen” platformunda da oluşturulmuştur.

Tanımlama işlemlerinin tamamlanabilmesi için Öğretim Elemanları ve Öğrenci Danışmanlarının aşağıda maddelendirilmiş kontolleri 29.09.2020 tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

Öğretim Elemanlarımız ile ilgili olarak;

  • Mergen sistemine giriş yapılması (E-Devlet hesabı ile giriş yapılması gerekmektedir).
  • Verilen derslerin mevcudiyetinin kontrol edilmesi.
  • Derslerin içeriği eklenmemiş olsa dahi yayınlanması (Dersi yayınladığınızda öğrenciler de aldıkları dersleri kontrol edebileceklerdir. Nasıl yayınlanabileceği web sayfamızdaki video ve kılavuzlarda mevcuttur).
  • Mergen sisteminde tanımlanmış, ilgili dersi alan öğrencilerin eksik veya fazla olma riskine karşın kontrol edilmesi.

Öğrenci Danışmanları ile ilgili olarak;

  • Öğretim elemanlarının verdikleri dersleri yayınlaması ile birlikte (ders içeriği eklenmemiş olsa dahi) sorumlusu oldukları öğrencilere bilgilendirme yaparak öğrencilerin mergen sistemine e-devlet hesapları ile girmesi ve aldıkları dersleri kontrol etmeleri sağlanmalıdır.

 

 

Not: Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan çalışma neticesinde web sayfamız tamamlanmıştır. Mergen kullanımı ile ilgili eğitim videoları, canlı derslerle ilgili detaylar, duyuru, bilgilendirme ve kararlar gibi pek çok detay sayfa içerisinde bulunmaktadır. Dolayısıyla, hafta içerisinde yapılacak olan bilgilendirmeleri web sayfamızın duyurular kısmından takip edebilirsiniz .

Not2: Mergen sistemine yapılan tanımlamalar, OBS (Proliz) sisteminin 23.09.2020 tarihli tanımlamaları (verisi) olması nedeniyle, bu tarihten sonra yapılan tanımlamaların yer almaması normal bir durumdur. Mergen'e yapılacak bir sonraki güncelleme ile birlikte bu değişikliklere Mergen'den de erişilebilecektir.

 


Aktarmak istediğiniz soru ve sorunlar için Fakülte/MYO/Enstitünüzün UZEM sorumlusu ile iletişime geçebilir veya uzem@alanya.edu.tr üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

 


Bilginize,



Sağlıklı günler dileriz.



ALKÜ Uzaktan Eğitim ve Araştırma Merkezi


  • 28 Eylül, 2020